ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί λύση με την Ελλάδα

Σόιμπλε: Όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί λύση με την Ελλάδα

Νέο σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε σήμερα, Τετάρτη (18/03/2015) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επιμένει στη σκληρή στάση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σήμερα σε νέες του δηλώσεις επιχειρεί να "σφίξει" και άλλο τη "θηλιά", τονίζοντας ότι ο χρόνος για τη χώρα μας «λιγοστεύει».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως το ζήτημα της Αθήνας δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους της αλλά, όπως μεταδίδει το Reuters, «το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωνε ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς τη Δευτέρα ήταν δύσκολες και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα είχε αντίρρηση αν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επιθυμεί να κλείσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ακόμη πρόσκληση.

Σχετικές ειδήσεις