ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Δεν ζήτησα ποτέ την αποπομπή σου

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Δεν ζήτησα ποτέ την αποπομπή σου

Αφού πρώτα έκανε άνω – κάτω τη διαπραγμάτευση ζητώντας ακόμα και την αποπομπή Βαρουφάκη, ο σκληρός κύριος Σόιμπλε, τα γυρίζει και διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Παράλληλα, η Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg αναμένεται μετά τη συμφωνία να απευθύνει διάγγελμα υπέρ της Ελλάδας.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ – ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί δεν έγιναν ξαφνικά... φίλοι μας. Αντίθετα, έχουν αντιληφθεί ότι μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα τίναζε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα που έστησε το Βερολίνο πίσω από το μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ και αρκετό καιρό η Γερμανία, με επικοινωνιακές αλλά και παρασκηνιακές κινήσεις, επιχειρεί τη δημιουργία της εντύπωσης πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση. Πληροφορίες μάλιστα από το Βερολίνο έκαναν λόγο πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που είχε δώσει εντολή να αποδομηθεί ο Βαρουφάκης.

Τα σχέδια δεν άργησαν να εφαρμοστούν. Προκλητικά δημοσιεύματα εναντίον του Έλληνα υπουργού, εμπρηστικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ακόμα και έμμεσες πιέσεις στον Αλ. Τσίπρα.

Η προσπάθεια αποδόμησης του Έλληνα υπουργού έφτασε μάλιστα αρκετές φορές στα όρια της προσπάθειας ανοιχτής παρέμβασης σε ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η δικαιολογία που χρησιμοποιούνταν; «Ο Βαρουφάκης δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup»...

Από την προσπάθεια περιθωριοποίησης του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γνωστά πλέον... παπαγαλάκια. Η ίδια απαξιωτική εικόνα για το Βαρουφάκη διακινείται σε ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ως σήμερα τον αντιμετώπιζαν ως ένα πετυχημένο διαπραγματευτή. ...

Η προσπάθεια αυτή αποδόμησης του Έλληνα υπουργού είναι ουσιαστικά μια παραδοχή ότι πρόκειται για έναν πραγματικό διαπραγματευτή και όχι έναν υπουργό που ανεβοκατεβαίνει στο Βερολίνο και τις Βρυξελλές λέγοντας μόνο «yes sir»!

Τα γυρίζουν οι Γερμανοί

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός πρέσβης τηλεφώνησε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Τετάρτη, προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει ζητήσει την αντικατάστασή του.

Φαίνεται πως οι αντιδράσεις για τη στάση της καγκελαρίας απέναντι στην Ελλάδα και έμμεση παρέμβαση στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους και μάλιστα με τρόπο που αγγίζει τη χυδαιότητα, θορύβησε την καγκελαρία που έσπευσε να... μαζευτεί και να διαψεύσει πως έχει βάλει στο στόχαστρο τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις