ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital controls: Διευκρινήσεις του υπ. Οικονομίας για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Capital controls: Διευκρινήσεις του υπ. Οικονομίας για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών προς τις επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν το ζήτημα της αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, μετά από καταγγελίες πολιτών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας καλεί τις επιχειρήσεις που δεν δέχονται κάρτες, αφενός να εφαρμόζουν τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» και αφετέρου να επικοινωνούν με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται προκειμένου να εκδώσουν τους απαραίτητους κωδικούς ή να διενεργούν εντολές πληρωμής.

Οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες πραγματοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση με την τράπεζα, διευκρινίζει το υπουργείο, σύμφωνα με την από 28/6/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο σημειώνει ότι διενεργούνται -όπως και πριν- μεταφορές χρηματικών ποσών και πάσης φύσεως συναλλαγές από απόσταση (μέσω διαδικτύου web-banking/e-banking ή μέσω τηλεφώνου (phone-banking) χωρίς πρόβλημα.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κάρτες ή κωδικούς για συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ότι μπορούν να κάνουν αίτηση για να τα αποκτήσουν μέσω των καταστημάτων των τραπεζών που είναι ανοιχτά.

Επισημαίνουν δε ότι μετά από συνεννόηση με την τράπεζα, δύνανται να διενεργούνται κεντρικές εντολές πληρωμής σε λογαριασμούς εντός της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις