ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία: Επανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους με επέκταση στην ωρίμανση των δανείων

Συμφωνία: Επανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους με επέκταση στην ωρίμανση των δανείων

To ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε άλλα εθνικά κοινοβούλια.

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομαδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, διευκρίνισε ο Ολλανδός υπουργός.

Σχετικά με το χρέος στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε πως θα γίνει αναδιάταξη των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις ωριμάσεις και τα επιτόκια. «Ο επανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους θα επιτευχθεί μέσω επέκτασης στην ωρίμανση των δανείων», είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους ήταν απαραίτητος όρος για τη χορήγηση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αλλά και η ενεργή εμπλοκή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήθελε βοήθεια από τον ESM και όχι από το ΔΝΤ, ενδεχόμενο στο οποίο η Ευρώπη ήταν κάθετα αρνητική από την αρχή των διαπραγματεύσεων αφού επέμεναν στη διατήρηση της σχέσης με το Ταμείο.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη συμφωνία

Σχετικές ειδήσεις