ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Αναχαίτιση των πλειστηριασμών όσον αφορά την πρώτη κατοικία επιδιώκει η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη να συζητά με τους Θεσμούς, ώστε να οριστικοποιηθούν οι προϋποθέσεις προστασίας και να προχωρήσει η νομοθέτηση του σχετικού πλαισίου στο οποίο προβλέπεται το πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2015.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες αφορούν την αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων οι οποίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειολήπτες υποχρεούνται σε καταβολή ποσού ανάλογα των δυνατοτήτων τους μηνιαίων δόσεων σύμφωνα με διαμορφωθείσα κλίμακα η οποία βασίζεται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Η εν λόγω κλίμακα ξεκινά από τις 5.000 ευρώ με κορυφή τις 35.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα μέσω του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει κατατεθεί προς ψήφιση επέρχονται αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών ακινήτων με τις τροποποιήσεις να βρίσκονται κοντά στις απαιτήσεις των πιστωτών και σε εκείνες που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις