ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε Τσακαλώτος - Λαγκάρντ: Αξιολόγηση, αναδιάρθρωση και μετά… χρέος

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε Τσακαλώτος - Λαγκάρντ: Αξιολόγηση, αναδιάρθρωση και μετά… χρέος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στη Λίμα του Περού, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο του προγραμματισμένου ραντεβού του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τη Λαγκάρντ - η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι διαφωνεί με τη θέση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, ζητώντας ωστόσο μεταρρυθμίσεις ως ανταλλάγματα για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα - βρέθηκε, όπως αναμενόταν το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε μάλιστα ότι η Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, ώστε «να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση»

Σχετικές ειδήσεις