ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει ζήτημα με τη δόση των 2 δισ. ευρώ

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει ζήτημα με τη δόση των 2 δισ. ευρώ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε σήμερα Τετάρτη (21/10/2015) ότι υπάρχει θέμα με την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

«Αυτό που ακούγεται για το 30% των προαπαιτούμενων, ναι, βεβαίως δεν υπήρχε η απαίτηση για όλα τα προαπαιτούμενα να υπάρξει νομοθέτηση, γιατί κάποια εξ' αυτών γίνονται με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους, κ.λπ. Επομένως εμείς έχουμε φροντίσει και όσα προαπαιτούμενα απαιτούνταν να γίνουν νόμοι, εάν υπάρξει κάποια εκκρεμότητα έχουμε το δεύτερο πακέτο και μέσα σ΄ αυτό το διάστημα θα υπάρξουν και οι εγκύκλιοι», επισήμανε η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις της προς τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Ζήτησε ο πρωθυπουργός, δια τού υπουργού Οικονομικών την παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου, όχι γιατί δικάσαμε την κ. Σαββαΐδου και διότι η θέση είναι πάρα πολύ σημαντική, κρίσιμη γι’ αυτή τη συγκυρία για τη χώρα, μια θέση που απαιτεί να μην υπάρχουν γκρίζα σύννεφα. Έχει ασκηθεί δίωξη, δεν θέλουμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της, όμως, η ανεξάρτητη αρχή για να ασκήσει τα καθήκοντά της χωρίς να υπάρχουν στην πλάτη της τέτοια συννεφάκια που περιγράφονται, νομίζω ότι θα έπρεπε να το κάνει και η ίδια η κυρία Σαββαΐδου, διότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές».

Σχετικές ειδήσεις