ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μιας εβδομάδας στην εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση μιας εβδομάδας στην εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση στην παράταση πάει η κυβέρνηση το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση μετά τις απανωτές εμπλοκές όσον αφορά τους συντελεστές, την αδυναμία της να βρει ισοδύναμα και όψιμα τις αντιδράσεις από το ευρωπαϊκό μέτωπο.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η Όλγα Γεροβασίλη όσον αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως το υπουργείο ετοιμάζει ρύθμιση για να δοθεί παράταση μίας περίπου εβδομάδας στην εφαρμογή του μέτρου καθώς είναι σε εξέλιξη η συζήτηση με τους δανειστές.

«Θα έχουμε ισχυρή αντιπαράθεση με τους δανειστές στο ζήτημα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ως το τέλος πολύ σκληρή μάχη» διαμηνύει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την πρότασή της με την οποία προστατεύει το 75% των δανειοληπτών, αντίθετα η πρόταση των δανειστών προστατεύει το 21% των δανειοληπτών και αυτό –είπε- δεν είναι αποδεκτό.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τους αγρότες είπε πως θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή με ότι έχει ανακοινωθεί σημειώνοντας πως «η μεγάλη μάχη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να δοθεί σε όλα τα μέτωπα. Είναι μια ιεράρχηση που πρέπει να γίνει».

Τέλος σε ότι αφορά στις αποφάσεις της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση συμφώνησε να δεχθεί 30 χιλιάδες πρόσφυγες έως το τέλος του χρόνου και επιπλέον άλλες 20 χιλιάδες εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις όπως είναι η επιδότηση ενοικίου.

Σχετικές ειδήσεις