ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακάμπτουν από την πτώση οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανακάμπτουν από την πτώση οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το πτωτικό άνοιγμά τους, χάρη κυρίως στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, εν μέσω εξασθένησης του ευρώ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, ανακάμπτοντας από την πτώση της πρώτης εβδομάδας του έτους που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο γερμανικός δείκτης DAX, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει άνοδο 0,8%. 'Ανοδο 0,7% σημειώνει ο γαλλικός δείκτης CAC 40.

«Η αντίδραση στις εξελίξεις στην Κίνα ήταν υπερβολική», δήλωσε οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα δεν εξαφανίσθηκε, αλλά οι επενδυτές βλέπουν τελικά τα πράγματα πιο καθαρά. «Τα βασικά μεγέθη δεν είναι καθόλου άσχημα στην Ευρώπη και μπορούν να γίνουν μόνο καλύτερα. Είναι πιθανόν να δούμε περισσότερα οφέλη από τη χαμηλή ισοτιμία του ευρώ και την κατάρρευση των τιμών ενέργειας».

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκαναν βουτιά την περασμένη εβδομάδα, καθώς επικράτησε ανησυχία ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα πλήξει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αν και τα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξακολουθούν να ενισχύουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Stoxx 600 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες 6,7%, ενώ ο DAX σημείωσε πτώση 8,3%.

Σχετικές ειδήσεις