ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέταξαν σκύλο από σκάφος στη θάλασσα!

Πέταξαν σκύλο από σκάφος στη θάλασσα!
Η Ζ.Ο.Ε.Σ. κάνει έκκληση σε όποιον έχει δει το σκάφος αυτό, να επικοινωνήσει με τους εθελοντές της...

Το Σάββατο το πρωί η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μέλος της ομάδας, που ήταν επιβάτης στο φέρι μποτ (που πραγματοποιεί το δρομολόγιο στις 08:00), που τους είπε ότι στην κατεύθυνση από Παλούκια προς Πέραμα κάποιοι άθλιοι πέταξαν από ένα σκάφος στη θάλασσα ένα μικρόσωμο σκυλάκι, κοντά στην πύλη του Ναύσταθμου.

Οι άνθρωποι της Ζ.Ο.Ε.Σ. επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο στα Παλούκια και σκάφος του Λιμενικού πήγε επιτόπου, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει το ζώο.

Όμως σήμερα το πρωί ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε ένα μικρόσωμο σκυλάκι, τραυματισμένο, γεμάτο πληγές έξω από τα φέρι μποτ στα Παλούκια.

Υποθέτουν ότι πρόκειται για το ζώο που έψαχναν το Σάββατο, γιατί τα υπόλοιπα αδέσποτα της περιοχής τους είναι γνώριμα. Τα τραύματά του ίσως είναι απόδειξη της προσπάθειας που έκανε να σκαρφαλώσει στα βράχια, για να βγει στην ακτή. Το περίπου 6 μηνών μικρόσωμο ζώο μεταφέρθηκε ήδη στον κτηνίατρο, προκειμένου για να περιποιηθεί τις πληγές του.

Η Ζ.Ο.Ε.Σ. κάνει έκκληση σε όποιον έχει δει το σκάφος αυτό, να επικοινωνήσει με τους εθελοντές της στα τηλέφωνα: 6938209651, 6947430023 ή στο email: zoofiliki.salaminas@gmail.com. Ίσως κάποιος από τους επιβάτες να έχει τραβήξει φωτογραφία του σκάφους και έτσι να μπορέσουν οι αρχές να οδηγηθούν στην εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.

Η Ελλάδα είναι τελικά η χώρα που τα ζώα ζουν το δράμα τους. Τον μύθο τους (όπως έλεγε και το σποτάκι του Ε.Ο.Τ.) τον ζουν μόνο εκείνοι που κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτά τα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημέρινα στην όμορφη - κατά τα άλλα - πατρίδα μας!

Πηγή: www.zoosos.gr