ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικές ευκαιρίες βλέπει ο Ρέιχενμπαχ

Επενδυτικές ευκαιρίες βλέπει ο Ρέιχενμπαχ
Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ρέιχενμπαχ.

Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ρέιχενμπαχ (Horst Reichenbach). Στόχος της Ομάδας Δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής ΕΕ - ΔΝΤ και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

Οι εργασίες της – το γενικό συντονισμό των οποίων θα έχει ο ευρωπαίος Επίτροπος, Όλυ Ρεν - θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Η Ομάδα θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Επιτροπή, θα έχει ως έδρα τις Βρυξέλλες ενώ στην Αθήνα θα λειτουργεί ομάδα επικοινωνίας και υποστήριξης σε στενή συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, κ. Χορστ Ρέιχενμπαχ είχε συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, την αξιωματική αντιιπολίτευση, με εκπροσώπους φορέων και των κοινωνικών εταίρων καθώς και με τους Πρέσβεις των Κρατών μελών της ΕΕ.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης: