ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αγορές – και όχι μόνο - θέλουν κι άλλο «ελληνικό αίμα»

Οι αγορές – και όχι μόνο - θέλουν κι άλλο «ελληνικό αίμα»
Οι φόβοι σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πετύχει τελικώς τους δημοσιονομικούς της στόχους...

Οι φόβοι σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πετύχει τελικώς τους δημοσιονομικούς της στόχους, δεν φαίνεται να διασκεδάστηκαν, διεθνώς, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Η πρώτη αντίδραση των ασιατικών αγορών, το πρωί, ήταν ενδεικτική, ενώ και τα futures της αμερικανικής δεν προδιαθέτουν για κάτι θετικό.

Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε και πήρε μια νέα μικρή χρονική παράταση για να καταθέσει στην τρόικα των επικεφαλής ελεγκτών το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, δε πέρασε απαρατήρητο.

Ωστόσο, όπως διαμηνύεται αρμοδίως, τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν κατά πάσα πιθανότητα απόψε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου το ελληνικό θέμα σχεδόν θα μονοπωλήσει, για μια ακόμα φορά τους συμμετέχοντες.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι από ελληνικής πλευράς θα γίνει προσπάθεια ώστε να επικοινωνηθεί η βασική θέση της κυβέρνησης, που συνοπτικά είναι η εξής:

Έχουμε κάνει ήδη αρκετά, δώστε μας χρόνο να πετύχουμε και τα υπόλοιπα. Όπου «υπόλοιπα» είναι κυρίως το μείζον ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το οποίο επιμένει η τρόικα.

Η οποία, πάντως, ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr