ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΚ: Έρχεται «μαχαίρι» στα αναδρομικά των αποστράτων

ΣΟΚ: Έρχεται «μαχαίρι» στα αναδρομικά των αποστράτων

Απόστρατοι | Αναδρομικά: Σοκ αναμένεται να προκαλέσει σε περίπου 120.000 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων το «ψαλίδι» που μπαίνει στα αναδρομικά τους και θα φανεί στα ενημερωτικά των συντάξεων για το μήνα Φεβρουάριο του 2018.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι μειώσεις που θα δουν οι απόστρατοι θα κυμαίνονται από 20 έως και 80 ευρώ και τούτο θα συμβεί, επειδή λήγει η καταβολή της πρώτης δόσης των αναδρομικών που έπαιρναν από τον Δεκέμβριο του 2014.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το συμψηφισμό της δεύτερης δόσης των αναδρομικών με τις μειώσεις ως 18% που θα έχουν οι συντάξεις τους τον Δεκέμβριο του 2018, ώστε η τελική περικοπή να βγει στο 12% ή 16% αντί έως 18%.

Ενδεικτικά, όσοι αποστρατεύτηκαν με χαμηλούς βαθμούς από το Στρατό Ξηράς, π.χ. ανθυπολοχαγού, λοχαγού, ταγματάρχη και ομοιόβαθμοι σε Αεροπορία και Ναυτικό, θα δουν τις συντάξεις τους να πέφτουν κατά 25 ευρώ, ενώ όσοι αποστρατεύτηκαν με υψηλότερους βαθμούς, δηλαδή αντισυνταγματάρχη, συνταγματάρχη, ταξίαρχου κ.λπ., και ομοιόβαθμοί τους σε Αεροπορία και Ναυτικό, θα έχουν μειώσεις 35 ως και 80 ευρώ το μήνα στα καθαρά τους ποσά.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι οι μειώσεις που είχε προκαλέσει ο Νόμος 4093/2012, θα πρέπει να αποκατασταθούν στο 100%, επειδή κρίθηκαν αντισυνταγματικές για τους απόστρατους.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τις μειώσεις που θα ισχύσουν από το Φεβρουάριο (πηγή πίνακα: Ελεύθερος Τύπος)

apostratoi pinakas

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τους απόστρατους

Σχετικές ειδήσεις