ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική συναίνεση

ΕΣΕΕ: Η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική συναίνεση

Την ικανοποίηση του για την πολιτική συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.

«Η πολιτική συνεννόηση ανακούφισε τους φορείς της αγοράς» αναφέρει ο κ. Κορκίδης , και ξεκαθαρίζει ότι «η ΕΣΕΕ εξακολουθεί να εκφράζει έντονα τη δυσφορία της για τα μέτρα του πρώτου και του νέου μνημονίου αλλά δεν κρύβει την αγωνία και το φόβο της για τα χειρότερα, ''αφού σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους βρισκόμαστε μια ανάσα από την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ σημειώνεται, ότι «η μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας που θα αναλάβει την ευθύνη να εξασφαλίσει την οικονομική διάσωση της Ελλάδας και να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές θα μπορέσει με τη στήριξη όλων να εκτονώσει την πολιτική και κοινωνική πίεση, αλλά κυρίως να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή της δανειακής σύμβασης, που θα καθορίσει την ζωή μας τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όλος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας και ότι οι Έλληνες θέλουμε να κερδίσουμε πάση θυσία πίσω τη χαμένη αξιοπιστία και αξιοπρέπειά μας».

Η ΕΣΕΕ σημειώνει την προσδοκία της ότι η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική και κοινωνική συναίνεση.