ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eκδήλωση για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Eκδήλωση για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήναεκδήλωση για την αντιμετώπιση φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών με τη συμμετοχή του Ανώτατου Κλιμακίου Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών.


Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 5.30μ.μ στο ξενοδοχείο King George Palace στο Σύνταγμα, θα λάβει χώρα η εκδήλωση όπου θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες της Κοινής Περιβαλλοντικής Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση πληγεισών περιοχών.

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην πυρόπληκτη Ηλεία.

Στην Συνέντευξη Τύπου για το έργο των Ειδικών του ΟΗΕ θα βραβευθούν φορείς που συνέβαλαν στην αναγέννηση περιοχών, που καταστράφηκαν από τις πυρκαγές του 2007 και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την τύχη του «Ταμείου Μολυβιάτη». Αριστεία θα απονεμηθούν μεταξύ άλλων στην Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμαρχο των Ιξέλ (Βρυξέλλες).

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κοινή Περιβαλλοντική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, τον Τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.