ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταξίδι στελεχών του υπουργείου Οικονομικών στο Ορλάντο με «ανοιχτή» επιστροφή

Ταξίδι στελεχών του υπουργείου Οικονομικών στο Ορλάντο με «ανοιχτή» επιστροφή

Απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως με αφορμή την αξιολόγηση της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 21 Ιουνίου στο Ορλάντο των ΗΠΑ, μέλη της ελληνικής αποστολής , συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής Έλενας Παπαδοπούλου, θα παρέτειναν την παρουσία τους στις ΗΠΑ για λόγους αναψυχή, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, η απάντηση προκάλεσε πρόσθετη σύγχυση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει ότι το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) για το πλαίσιο της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Πράγματι, πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αξιολόγηση της Ελλάδος από το διεθνή οργανισμό που ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος είναι εξαιρετικά σημαντική.

«Η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.). Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr