ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν έχει ανάμιξη στην επιλογή προέδρου της Εθνικής Τράπεζας

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν έχει ανάμιξη στην επιλογή προέδρου της Εθνικής Τράπεζας
Η αδυναμία επιλογής προέδρου της Εθνικής Τράπεζας έχει πυροδοτήσει μία ακόμα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση ουδεμία ανάμιξη έχει με τη διαδικασία επιλογής προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και όσοι μιλούν για κυβερνητικές παρεμβάσεις, διάλεξαν λάθος στόχο», αναφέρουν πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, απαντώντας σε αναφορές που έκανε απόψε ο Γιάννης Κουτσούκος, υπεύθυνος Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν επίσης, ότι «η κυβέρνηση θα μιλήσει διεξοδικά για το θέμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη».

Ο κ. Κουτσούκος, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα δοκιμάζεται και από την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στις διοικήσεις των τραπεζών Εθνική και Πειραιώς.

«Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή, τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου νόμου για την επιλογή των ΔΣ των τραπεζών. Ενός νόμου, που μόνον προβλήματα δημιουργεί», επισήμανε ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιδιώξεις και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τραπεζών που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις.

Αύριο οι ανακοινώσεις του ΤΧΣ για το θέμα του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέχεια της χθεσινής (07/11) συνεδρίασης για το ίδιο θέμα. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι και αυτή τη φορά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας.

To ΤΧΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του αύριο μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Σχετικές ειδήσεις