Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Να ξεκουνήσουμε από τους καναπέδες της «κλάψας»

Να ξεκουνήσουμε από τους καναπέδες της «κλάψας»

Παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ζητώντας να μπει ένα τέλος στη μιζέρια που μολύνει τον ελληνικό λαό.

Του Α. Παπαμιμίκου, προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Με άρθρο του στην «Καθημερινή», ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σημειώνει πως η περιβόητη ανάπτυξη δεν είναι κάτι που θα πέσει από τον ουρανό αλλά αντίθετα είναι στο χέρι της σημερινής κοινωνίας και περισσότερο της νέας γενιάς να τη φέρει.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας τονίζει πως «δυστυχώς, όσο δεν αλλάζουμε νοοτροπία θα συνεχίσουμε να ζούμε στη μιζέρια μας. Όσο εξαντλούμαστε στο μοιρολόι μιας Ελλάδας που χάσαμε, μιας Ελλάδας που καλώς μας αποχαιρετά». Παράλληλα, σημειώνει πως «αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα στο υπάρχον εργασιακό περιβάλλον, τότε είμαστε αναγκασμένοι να δημιουργήσουμε εμείς κάτι καλύτερο», επαναλαμβάνοντας τη θέση που εδώ και πολύ καιρό έχει διατυπώσει πως σε ένα περιβάλλον με τέτοια ανεργία πρέπει οι ίδιοι οι νέοι να δημιουργούν θέσεις εργασίας επενδύοντας στις ιδέες τους. «Όσο και αν κάποιοι βολεύονται να αποκαλούν τη νέα γενιά χαμένη γενιά, αυτή δεν πρέπει να αρκεστεί με τίποτα λιγότερο από το γενιά της ελπίδας», συνεχίζει αναφερόμενος ξεκάθαρα σε εκείνους που επιχειρούν να κρατήσουν σε αδράνεια τη σημερινή νεολαία.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο πάντως της παρέμβασης αφορά την πρότασή του για δημιουργία κυψέλης επιχειρηματικότητας μέσα στο κέντρο της Αθήνας, παραθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά το παράδειγμα του παλιού Εφετείου στη Σωκράτους. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πάντως κλείνει με την παρότρυνση να «ξεκουνήσει» η κοινωνία από τους καναπέδες της κλάψας και με όλες της τις δυνάμεις να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το δικό της μέλλον.