ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Αρχαία Ολυμπία Ουκρανοί και Ρώσοι για βιολογικά προϊόντα

Στην Αρχαία Ολυμπία Ουκρανοί και Ρώσοι για βιολογικά προϊόντα

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκαν στελέχη εταιρειών βιολογικών προϊόντων από την Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες . Οι επαγγελματίες που στο ταξίδι τους συνοδεύονταν και από δημοσιογράφους των χωρών τους επισκέφτηκαν και το δημαρχείο όπου και είχαν συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Θύμιο Κοτζιά.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συνόδευσε τους επισκέπτες στον Αρχαιολογικό Χώρο. Εκεί είχε την ευκαιρία να τους δωρίσει από ένα αναμνηστικό δώρο στον καθένα και να τους ξεναγήσει έστω για λίγο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έλαβαν χώρα πριν από χρόνια στον ιερό χώρο της Άλτης .

«Εδώ γεννήθηκαν πριν 2800 χρόνια τα Ολυμπιακά ιδεώδη! Πάνω σε αυτά δημιουργήθηκαν και βασίστηκαν για χιλιετίες οι Ολυμπιακοί αγώνες. Το ευ αγωνίζεσθε και το τρόπαιο, ένα απλό στεφάνι από κλαδιά ελιάς σαν επικύρωση του ήθους και της νίκης των αθλητών. Για χάρη των Ολυμπιακών αγώνων βέβαια σταματούσαν οι εχθροπραξίες και οι αθλητές από τις πόλεις –κράτη έσμιγαν και αγωνίζονταν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Για χάρη των Ολυμπιονικών μετά γκρεμίζονταν τείχη(ότι πολυτιμότερο δηλαδή είχε μια πόλη για την προστασία τους) και αποδίδονταν τιμές στους νικητές. Οι αγώνες γίνονταν πάντα εδώ στο Στάδιο, όπου συγκεντρώνονταν οι αθλητές από όλη την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς .

Τους ενημέρωσε, δε, για την πρόσφατη επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία των είκοσι αρχισυντακτών από ΜΜΕ της Ρωσίας , καθώς και για τις προετοιμασίες που γίνονται για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.