ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πελοπόννησος: Ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο - Διακόπηκε η συνεδρίαση (vid)

Πελοπόννησος: Ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο - Διακόπηκε η συνεδρίαση (vid)

Διακόπηκε για λίγη ώρα η συνεδρίαση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοπονήσσου λόγω έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ φοιτητών και του συμβουλίου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν, ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα προβλήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το συμβούλιο άρχισε να συζητά για τα ταμειακά διαθέσιμα, μια μικρή ομάδα φοιτητών άρχισε να φωνάζει, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χαράλαμπο Σκούρα και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ότι δεν τους έδωσαν τον λόγο να μιλήσουν. Οι φοιτητές είπαν πως είναι από τη σχολή Θεατρικών Σπουδών που εδρεύει στο Ναύπλιο κι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης και στέγασης.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε αυτά που είχε πει και νωρίτερα κατά τη συζήτηση της ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι τα θέματα αυτά είναι θέματα του πανεπιστημίου και της κυβέρνησης και δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια, ενώ είπε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γόντικα προβοκάτορα και ότι χρησιμοποιεί τους φοιτητές.

Τότε οι τόνοι ανέβηκαν, άρχισαν να φωνάζουν πολλοί μαζί και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου διέκοψε την συνεδρίαση για ένα τέταρτο της ώρας, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν οι φοιτητές έφυγαν από το κτίριο ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Πηγή βίντεο: kalimera-arcadia.gr

Σχετικές ειδήσεις