ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιλκίς: Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση

Κιλκίς: Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση

Δύο άτομα συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας σε γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή του Κιλκίς. Πρόκειται για τον 42χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και 50χρονο υπάλληλο αυτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 50χρονος κατελήφθη επ΄αυτοφώρω να συνδέει βυτίο με τη σωλήνα της δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού και να πραγματοποιεί μεταφορά των υγρών αποβλήτων της βιομηχανίας, προκειμένου στη συνέχεια να τα εναποθέσει σε παρακείμενα αγροτεμάχια, διαδικασία η οποία είχε επαναληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το σημείο εκροής των υγρών αποβλήτων, τα οποία σύμφωνα με τη σχετική άδεια έπρεπε να διοχετεύονται σε αποστραγγιστική τάφρο, δε λειτουργούσε.

Από το σημείο λήφθηκαν δείγματα υγρών αποβλήτων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Σχετικές ειδήσεις