ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης του δήμου Καισαριανής

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης του δήμου Καισαριανής

«Η Καισαριανή αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται με σειρά έργων που δρομολογούμε με τη συνεργασία της Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος του λαού της, ο οποίος τα δικαιούται», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, με αφορμή την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του δήμου Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ, για το οποίο συνυπέγραψε με την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου.

Ο δήμαρχος Καισαριανής, ανέφερε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ολοκλήρωση του βιοκλιματικού παιδικού σταθμού, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 100 βρέφη και νήπια, αλλά και η επισκευή, συντήρηση κα αποκατάσταση μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου της πόλης. Επίσης, αναμένεται η δρομολόγηση του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Σταμέλος πρόσθεσε ότι στα βασικότερα έργα υποδομής εντάσσεται και το αποχετευτικό σύστημα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ακαθάρτων σε ένα ευρύ δίκτυο οδών (69 σημεία), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υπάρχον πεπαλαιωμένο και μη επαρκές, κατά τη μεγαλύτερη έκτασή του, δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του δήμου. Σημειώνεται, ότι στις οδούς όπου θα εκτελεσθούν οι παρεμβάσεις, υπάρχει σε λειτουργία παλαιός δημοτικός αγωγός σε μικρό βάθος, κατασκευασμένος από πήλινους σωλήνες πριν από πολλά χρόνια.

Οι αγωγοί οι οποίοι βρίσκονται στο οδόστρωμα ή στο πεζοδρόμιο, χωρίς να υπάρχουν πάντα εμφανή φρεάτια, παρουσιάζουν πρόβλημα από εμφράξεις και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα τη μη ορθή λειτουργία τους, είτε με επιστροφές λυμάτων, είτε με διαρροές στο υπέδαφος.

Επιπλέον, οι συνδέσεις ακινήτων με αυτόν τον παλαιό αγωγό είχαν κατασκευαστεί στην πλειοψηφία τους την ίδια περίοδο, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει φρεάτιο εξωτερικής διακλάδωσης στο πεζοδρόμιο, ενώ ακίνητα που ανεγέρθησαν μεταγενέστερα της κατασκευής του αγωγού, είτε χρησιμοποίησαν την υπάρχουσα σύνδεση ως έχει, είτε κατασκευάστηκε νέα στο ίδιο μικρό βάθος.

Σχετικές ειδήσεις