ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: «Ένα είναι το κόμμα…»

Γ. Μιχελάκης: «Ένα είναι το κόμμα…»
Δε κρύβεται η εμπειρία του νέου εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης...

Δε κρύβεται η εμπειρία του νέου εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. Από το πρώτο κιόλας briefing των συντακτών που καλύπτουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φρόντισε να βγάλει ειδήσεις αλλά και να τροφοδοτήσει τα Μέσα με φράσεις «κλειδιά», παρά την έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης.

«Στο κόμμα δεν υπάρχουν Καραμανλικές πτέρυγες, ένα είναι το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών περί «παρεμβάσεων» Καραμανλή, μέσω των συνεντεύξεων των κυρίων Σπηλιωτόπουλου, Αντώναρου και Ιωαννίδη.

Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου, έκανε λόγο για διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Σαμαρά-Καραμανλή, τον οποίο ωστόσο σε ανύποπτο χρόνο τον ανέφερε αποκλειστικά με την ιδιότητά του ως βουλευτή. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος αγνοεί ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι τακτικός συνομιλητής του τέως πρωθυπουργού και ως εκ τούτου ενδέχεται να τον εκφράζει, απάντησε «Υπάρχει θεσμοθετημένος ρόλος, βουλευτής να εκφράζει άλλο βουλευτή;»

Πάντως, η μεθαυριανή εμφάνιση Σαμαρά στην Κ.Ο. και τα μηνύματα που θα στείλει θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το πώς έχει αποφασίσει στο εξής να διαχειρίζεται αυτό το ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στενοί του συνεργάτες ωστόσο δηλώνουν επιμόνως πως δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ζητήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή τοποθέτηση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού, Μάξιμου Χαρακόπουλου, σύμφωνα με την οποία «Δεν υπάρχει καμία διάθεση ΄΄ξεκαθαρίσματος΄΄. Άλλωστε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία».