ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγγρού: “Να πάρει θέση ο Παπανδρέου”

Συγγρού: “Να πάρει θέση ο Παπανδρέου”
Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ζητά η ΝΔ, σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα...

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ζητά η ΝΔ, σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Η «Συγγρού», επιθυμεί να σταματήσει, όπως λέει, η κυβέρνηση τα παιχνιδάκια των διαρροών, σχετικά με το μέλλον του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και να καταστήσει σαφές εάν υπάρχει ζήτημα περιορισμού ή κατάργησής του.

Ζητά ακόμη εξηγήσεις και διευκρινήσεις για το δημοσίευμα του Γερμανικού Der Spiegel, που εμπλέκει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρία HDW στην Ελλάδα, αλλά και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων.

«Επί ΠΑΣΟΚ άνοιξε το θέμα, επί ΠΑΣΟΚ έκλεισε» σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ένα τρίτο θέμα για το οποίο η ΝΔ, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» που όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση, εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, σε σχέση με το Ολυμπιακό Χωριό, τις διεκδικήσεις εργολάβων και το διαγωνισμό για την κατασκευή εμπορικού κέντρου, που «μυστηριωδώς πάγωσε».

Καλεί μάλιστα, με ανακοίνωσή της, τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει τις αποφάσεις του για τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντίνο Ρόβλια.