ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό live!

Υπουργικό live!
Έξι θέματα επι τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η αρχή του οποίου μεταδόθηκε ζωντανά

Το μόνο μέλλον της Ελλάδας είναι το «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο, τόνισε ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, κατά την ομιλία του στο ανοιχτό και "πράσινο" σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Φίσερ, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε την «πράσινη» οικονομία ως «μηχανή» θέσεων εργασίας και υπογράμμισε, πως η Ελλάδα έχει τεράστιες ευκαιρίες με τον ενεργειακό της πλούτο.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός, που αναφέρθηκε με παραδείγματα για την ανάπτυξη της «πράσινης» οικονομίας στη χώρα του, εκτίμησε ότι, η τρέχουσα κρίση προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στην Ελλάδα για μεγάλες αλλαγές.

Επίσης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, το προηγούμενο διάστημα δοκιμάστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Εικόνες και παραδείγματα με «πράσινα» κτίρια προέβαλε με τη συνδρομή της βοηθού του στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο γνωστός αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης.

Τόνισε ότι, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός χρειάζεται απλά κοινή λογική και βασίζεται στην εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός, του νερού και των σκιάσεων.

Ο κ. Τομπάζης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το Μουσείο των Δελφών, το οποίο ανέδειξαν οι παρεμβάσεις που έγιναν.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεχίζεται με κλειστές τις κάμερες και σημαντικά ζητήματα, όπως η αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες αλλά και οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα.

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τη δέσμη μέτρων της τριετίας 2012-2014, ύψους 12 δις ευρώ, που έχει ζητήσει η τρόικα.