ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβει η «βαλίτσα» του Σαμαρά!

Τι κρύβει η «βαλίτσα» του Σαμαρά!
Με πλούσιες αποσκευές ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς τις διεθνείς επαφές του και με τα ίδια «θέλω» προτίθεται να συνεχίσει...

Με πλούσιες αποσκευές ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς τις διεθνείς επαφές του και με τα ίδια «θέλω» προτίθεται να συνεχίσει τις συνομιλίες του στο εξωτερικό, με το πρώτο ραντεβού να δίνεται στη Μαδρίτη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με τον Ισπανό ομόλογό του Μ. Ραχόι.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να πυκνώσει την επικοινωνία του με ξένους παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους του ιδίου ιδεολογικού χώρου προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις του και να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων.

Τα ζητήματα που θέτει και των οποίων θα συνεχίσει να υπεραμύνεται και το επόμενο διάστημα, είναι η επιμήκυνση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων με την παράλληλη μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Τίθεται σαφώς υπέρ της αναγκαιότητας έκδοσης ευρωομολόγου προκειμένου να επέλθει μόνιμη λύση στην κρίση αλλά και της ανάγκης λήψης μέτρων ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς, επιθυμεί οι συναντήσεις του να έχουν ικανοποιητική διάρκεια ώστε να μπορεί να αναπτύσσει ενδελεχώς την άποψή του για τον «φαύλο κύκλο ύφεσης στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα και ο οποίος περιορίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής», γι' αυτό ζητά μέτρα ανάκαμψης. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο στους συνομιλητές του και για τον «φαύλο κύκλος υπερχρέωσης που δημιουργεί επίμονα ελλείμματα, όσο αυξάνεται το χρέος» και γι' αυτό επιμένει στην άποψή του για την αναγκαιότητα άλλου μείγματος πολιτικής που θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας καθώς και ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς, θίγει εμφατικά, όπου έχει τη δυνατότητα, όπως στον κεντρικό τραπεζίτη κ. Τρισέ, το ζήτημα της ρευστότητας το οποίο τον απασχολεί έντονα.

Τις απόψεις του συμμερίζονται και οι στενοί του συνεργάτες, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας, οι σύμβουλοι του, Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης, αλλά και ο Γιώργος Μουρούτης, με τους οποίους προετοιμάζει από κοινού την ατζέντα των επαφών του.