ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί δεν θέλουν εκλογές στη Συγγρού!

Γιατί δεν θέλουν εκλογές στη Συγγρού!
Μπορεί επισήμως η ΝΔ να δηλώνει, δια του εκπροσώπου της, πως οι εκλογές είναι «καλοδεχούμενες» και πως η ίδια δεν της ζητά...

Μπορεί επισήμως η ΝΔ να δηλώνει, δια του εκπροσώπου της, πως οι εκλογές είναι «καλοδεχούμενες» και πως η ίδια δεν της ζητά, απλά και μόνο, επειδή μια τέτοια κίνηση αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το γαλάζιο στρατόπεδο δεν θα ενθουσιάζονταν από μια τέτοια εξέλιξη στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Οι δημοσκοπήσεις δεν μαρτυρούν εξαιρετικές επιδόσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά τη σκληρή κυβερνητική πολιτική, γεγονός που δείχνει πως η ΝΔ, χρειάζεται ακόμη χρόνο για να βρει τις ισορροπίες της από την εκλογική ήττα του 2009. Η παρατεταμένη σιωπή του Κώστα Καραμανλή μάλιστα, δε συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της κεντροδεξιάς παράταξης, ζητά απαντήσεις από τον τέως αρχηγό.

Επιπλέον, μπορεί τα ίδια ευρήματα να δείχνουν εκτός βουλής το νέο πολιτικό φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη, η κάλπη ωστόσο ,ως γνωστόν, κρύβει εκπλήξεις. Έτσι, μάλλον σε κάποιους θα φάνταζε εφιαλτικό το σενάριο, η ΝΔ να χάσει μια ακόμη εκλογική μάχη και η Ντόρα Μπακογιάννη να βρεθεί στο Κοινοβούλιο ως αρχηγός κόμματος.

Για αυτό ακριβώς, τα γαλάζια στελέχη επιμένουν κυρίως στην αλλαγή πλεύσης και πολιτικής της κυβέρνησης, ασκώντας δριμεία κριτική και δε ζητούν εκλογές. Μάλιστα συνεργάτες του προέδρου δηλώνουν χαρακτηριστικά πως «όλα τα περιμένουμε από τον Παπανδρέου ακόμη και αυτή την ανευθυνότητα να σύρει τη χώρα σε εκλογές. Για αυτό είμαστε έτοιμοι». Θεωρούν δηλαδή ανεύθυνη στάση, την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και επιζήμια για τη χώρα και ως εκ τούτου δεν την επιθυμούν.

Πάντως στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, φροντίζουν να επιμένουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να προβάλλουν την ετοιμότητά τους καθώς θεωρούν πως έτσι επιτυγχάνουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κόμματος.