ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Η ΝΔ υπεύθυνη για τα τυχαία νούμερα και τις... μαϊμουδιές"

"Η ΝΔ υπεύθυνη για τα τυχαία νούμερα και τις... μαϊμουδιές"
Η παραδοχή του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη...

Η παραδοχή του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη ότι, από το 2001 έως το 2010 τα στοιχεία που έδινε το γενικό λογιστήριο του κράτους στους προϋπολογισμούς της γενικής κυβέρνησης ήταν τυχαία, απασχόλησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη που είπε: "Τέρμα τα παραποιημένα στοιχεία", τα οποία αποδεδειγμένα έδινε η ΝΔ» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Τόνισε ότι "αυτό δεν είναι απλώς παραποίηση κάποιων τυχαίων στοιχείων, αλλά πραγματικά μια εγκληματική πράξη γιατί με βάση τα στοιχεία ορίζονται και οι πολιτικές".

Ως παράδειγμα παραποίησης στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα τη χάραξη πολιτικών "χαμηλότερης ποιότητας", ακριβώς διότι δεν αποτυπώνονταν τα σωστά στοιχεία, ο κ. Πεταλωτής έφερε τα στοιχεία "μαϊμού" που παρουσίασε η ΝΔ για την ανεργία».

Ακόμη, είπε ότι εάν ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στο 2010, το έκανε γιατί μέσα στο 2010 αναμορφώθηκε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία "που είναι τόσο ενισχυμένη θεσμικά που κανένας δεν θα μπει στον πειρασμό, στο μέλλον, να πειράζει στατιστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές μας".