ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μιχελάκη για Στρος Καν

Επίθεση Μιχελάκη για Στρος Καν
Σκληρή ήταν απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη, στο σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο...

Σκληρή ήταν απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη, στο σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου -από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009- συζητούσε με τον Ντομινικ Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον γαλάζιο εκπρόσωπο η αποκάλυψη μαρτυρά δυο πράγματα:

«Πρώτον: Ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού”, “διεφθαρμένης χώρας” κ.λπ.

Και δεύτερον: Ότι ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ».

Ο Γιάννης Μιχελάκης επικαλέσθηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού εκίνης της περιόδου, στις οποίες αρνούνταν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και την πρόσφατη αποστροφή Σαχινίδη, πως το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος από τις 5 Οκτωβρίου και μετά.

Τέλος διερωτάται: «Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα ;» και επισημαίνει πως «τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το “λεφτά υπάρχουν”, που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί “Tιτανικού” και “διαφθοράς”, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει:

Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;

Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ ;».