ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεταλωτής: Ο πρωθυπουργός έπραξε ως όφειλε

Πεταλωτής: Ο πρωθυπουργός έπραξε ως όφειλε
Υπεραμύνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ...

Υπεραμύνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των επαφών και των συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο κ. Πεταλωτής δεν διέψευσε τις συζητήσεις περί ενδεχόμενης προσφυγής στο ΔΝΤ ήδη από το 2009, επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα στην κρίση ξεκίνησε ως όφειλε να κάνει όλες τις διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κάλυψη των δανειακών αναγκών για να πείσει την Ε.Ε. να «σκύψει» στο πρόβλημα.

«Ήταν άκρως λογικό να έχει επαφές με τον Στρος-Καν και όλους τους άλλους εταίρους» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Επιτιθέμενος στη ΝΔ ανέφερε ότι το να ανακαλύπτουμε τώρα δήθεν κρυφές επαφές είναι υποκρισία και ειδικά να βγαίνει ο κ. Σαμαράς να λέει ότι «ρωτήσαμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε απάντηση».

«Δείχνουν υποκρισία άνευ προηγουμένου» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι δεν κάναμε συζητήσεις για να πάμε στο ΔΝΤ αλλά διερευνητικές επαφές για κάλυψη των δανεικών αναγκών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο έχασε χρόνο η ελληνική κυβέρνηση, επισήμανε «εμείς είπαμε από την αρχή πάγωμα των προσλήψεων και ξεκαθάρισμα με τους ομήρους των stage, δεν χάσαμε καθόλου χρόνο».

Όσον αφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού και τη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης και εμείς δείχνουμε στους εταίρους ότι η Ελλάδα δουλεύει συστηματικά για την προώθηση των θέσεων αυτών.

«Όλα αυτά τα βάζουμε ξανά στο τραπέζι αλλά θα συζητηθούν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το κίνημα «Δεν πληρώνω», τα διόδια κλπ., ανέφερε ότι το «Δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, κίνημα είναι ό,τι έχει να κάνει με μορφή πάλης, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «ξέρουμε καλά από ποιους στηρίζονται».

Σχετικά τέλος με τις απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόνισε ότι «οι διαμαρτυρίες είναι δικαίωμα, αλλά ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί υπάρχει διαμαρτυρία για εργασιακά δεδομένα και για να μη χαθούν τα κεκτημένα κάθε βολεμένου».