ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τέρμα στο γαϊτανάκι της καταστροφολογίας»

«Τέρμα στο γαϊτανάκι της καταστροφολογίας»
Τέλος στο «απέραντο γαϊτανάκι» της καταστροφολογίας, όπως το χαρακτήρισε...

¨Τέλος στο «απέραντο γαϊτανάκι» της καταστροφολογίας, όπως το χαρακτήρισε, επιχείρησε να βάλει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφέροντας με έμφαση πως «η χώρα δεν πτωχεύει».

Όπως είπε, η εξασφάλιση της τέταρτης δόσης του δανείου «συνιστά άλλη μια διάψευση της εγχώριας και διεθνούς καταστροφολογίας» ενώ επανέλαβε ότι, δεν τίθεται θέμα περικοπών μισθών και συντάξεων.

«Όσο συνεχίζουμε ενωμένοι την εθνική μας προσπάθεια, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, επεσήμανε ότι, υπάρχει μια καταρχήν απόφαση στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ χαρακτήρισε άκαιρη τη συζήτηση περί επιτοκίων.

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στην έκθεση της Κομισιόν και στα νέα μέτρα, λέγοντας ότι, η κυβέρνηση είναι η πρώτη που λέει πως «καμία επιτυχία δεν είναι εγγυημένη».

Σχετικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε, πως δεν αφορούν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, «τα διακινεί για να κρατήσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της».