ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι ποινικές ευθύνες Μαρκογιαννάκη για ελικόπτερα

Στη Βουλή οι ποινικές ευθύνες Μαρκογιαννάκη για ελικόπτερα
Παραπέμπεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τα Ericsson μετά από καταγγελίες του Σπύρου Βούγια...

Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού Δημοσίας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σχετικά με την υπόθεση της μίσθωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία αποφάσισε τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στον Άρειο Πάγο προκειμένου στη συνέχεια να πάρει την άγουσα για τη Βουλή, η οποία θα κληθεί να διευρευνήσει ποινικές ευθύνες του κ. Μαρκογιαννάκη.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες ότι για τη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την Ericsson το 2009, πληρώθηκε τίμημα 35% υψηλότερο από αυτό του 2010.

Στις σχετικές καταγγελίες είχε προβεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, καθώς ο ίδιος είχε νοικιάσει έναν χρόνο μετά, τα ίδια ελικόπτερα κατα 1,250 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Η Εισαγγελία αφού τις εξέτασε, διέταξε την αποστολή της σχετικής δικογραφίας στον Άρειο πάγο.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με τη συντήρηση ακόμα πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του νυν Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα, για το αδίκημα της απιστίας, ενώ για άμεση συνέργεια στην απιστία κατηγορούνται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και για απλή συνέργεια υπάλληλοι της Πολεμικής Αεροπορίας.