ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση - βόμβα του Γ.Γ του υπ. Οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλου

Παραίτηση - βόμβα του Γ.Γ του υπ. Οικονομικών,  Δ. Γεωργακόπουλου
Η επιστολή παραίτησης και τα "καρφιά" σε Παπακωνσταντίνου-Ποιος τον οδήγησε στην" έξοδο"

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος με επιστολή, που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πραγματικός λόγος είναι το γεγονός, ότι επιχειρήθηκε να του χρεωθεί η κακή πορεία των εσόδων.

"Δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση", τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Γεωργακόπουλος.

"Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη" αναφέρει σε άλλο σημείο ο πρώην Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών

Την παραίτηση Γεωργακόπουλου φέρεται να ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η υποβολή παραίτησης ζητήθηκε επειδή η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Πρόκειται για φράση που αποδίδει εμμέσως πλήν σαφώς ευθύνες στον παραιτηθέντα ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα φοροογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Γεωργακόπουλου ότι, δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών δηλαδή του υπεύθυνου για τις εφορίες και τα τελωνεία.

Ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης χαρακτηρίζει την παραίτηση Γεωργακόπουλου η ΝΔ.

Η απεμπλοκή του κ. Δ. Γεωργακόπουλου από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό εκτιμά ο ΛΑΟΣ, προσθέτοντας:" Έφυγε ο έμπειρος και γνώστης, σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι ανώτεροι, κατώτεροί του".