ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά στη συναίνεση"

"Ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά στη συναίνεση"
Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Μιχελάκης...

Η στάση του πρωθυπουργού «τορπιλίζει τη συναίνεση», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ενώ υπάρχει μια συναίνεση στα αυτονόητα -επιμήκυνση, ευρωομόλογα, κ.λ.π.-, τα οποία έχουμε πει εμείς πρώτοι, την επομένη στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ..

Για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των επικείμενων κρίσιμων Συνόδων Κορυφής.

«Λίγο αργά θυμήθηκε ο κ. Παπανδρέου να κάνει τον σκληρό, όταν για μήνες ήταν πειθήνιος και δεν διαπραγματευόταν το παραμικρό», παρατήρησε και τόνισε πως δεν θα γίνει αποδεκτή «ως εθνική επιτυχία και αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης η περαιτέρω σκλήρυνση του Μνημονίου με κερασάκι την επιμήκυνση».

«Είμαστε οι πρώτοι που μιλούσαμε για όλα αυτά τα εργαλεία που είναι εργαλεία διαχείρισης του χρέους» είπε και υπεραμύνθηκε της χαλάρωσης των μέτρων του Μνημονίου.

Υποστήριξε ακόμη πως όλα έχουν προαποφασιστεί, επικαλούμενος δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν και υποστήριξε πως υπάρχει ήδη ένα θετικό πλαίσιο.

«Ας μην προσπαθήσουν να στήσουν λοιπόν θριάμβους, όταν εμείς τα λέγαμε δεν μας άκουγαν. Πάνε να εμφανίσουν "μνημονιακό" τον Αντώνη Σαμαρά, όταν την υπογραφή του την έχει βάλει κάτω από το Μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου» κατέληξε.