ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για ναυπηγεία Ελευσίνας

ΚΚΕ για ναυπηγεία Ελευσίνας
Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα...

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη του κλάδου.

Μιλώντας στο προσωπικό των ναυπηγείων, η κυρία Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη σύνδεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

«Και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην κλείσει μια σημαντική παραγωγική μονάδα, που ανεξάρτητα πως λειτούργησε ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά σ΄ αυτό τον τόπο», υπογράμμισε.

Θα μπορούσε, εξήγησε, να υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, ο οποίος θα πρέπει να ανήκει στο δημόσιο και ο οποίος θα αναλαμβάνει την κατασκευή πλοίων που έχουν σχέση με την άμυνα, αλλά και με την ναυσιπλοΐα.

«Ενιαίος κλάδος, παραγγελίες από το κράτος, καμία απόλυση και από κει και πέρα να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει ένα ατού στα χέρια της, κι αυτό, όπως είπε, είναι η παράδοση που έχει στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.