ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: «Δεν θα ανεχτούμε δολοφονία αθώων πολιτών»

Παπανδρέου: «Δεν θα ανεχτούμε δολοφονία αθώων πολιτών»
Στην εισήγηση του στην συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Στην εισήγηση του στην συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «Το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας μέσω του Ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι σαφές: Δεν θα ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση την δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Λιβύη, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, ανέφερε ότι το Ψήφισμα 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ, δίνει την δυνατότητα στα κράτη-μέλη είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε επίπεδο περιφερειακών οργανισμών είτε άλλων δομών, να λάβουν μέτρα για την προστασία των πολιτών, σε περίπτωση επίθεσης.

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζεται σε ισχυρές αρχές και σε ένα κώδικα δεοντολογίας. Τους τελευταίους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία να διακόψουμε τη σχέση μας με κάποια κόμματα, τα οποία έχουν παραβιάσει τις αρχές μας. Ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των πολιτών της Τυνησίας και των πολιτών της Αιγύπτου» είπε ο κ. Παπανδρέου, εφιστώντας στα μέλη του Προεδρείου της ΣΔ το συνεχώς μεταβαλλόμενο και πολυδιάστατο περιβάλλον στο οποίο κινούνται τα κόμματα-μέλη της ΣΔ.

Πηγή: newscode.gr