ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη η Ελλάδα για επέμβαση στην Λιβύη

Έτοιμη η Ελλάδα για επέμβαση στην Λιβύη
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κυβερνητικά στελέχη και αντιπολίτευση...

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κυβερνητικά στελέχη και αντιπολίτευση η απόφαση της κυβέρνσης να λάβουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεισς στο επιχειρησιακό μσκέλος της επίθεσης στη Λιβύη. Όπως εξηγούν έμπειροι παράγοντες θα είναι η πρώτη φορα που η Ελλάδα θα επιχειρήσει – έστω και σε επίπεδο αναχαίτησης - εναντίον άλλης χώρας.

Προβληματισμός, βέβαια, προκαλεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η Λιβύη μέχρι πρόσφατα θεωρούταν φίλη χώρα και πριν από λιγότερο ένα χρόνο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την είχε επισκεφτεί.

Σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια τέτοια απόφαση, δεδομένης της ευαισθησίας του ελληνικού λαού σε θέματα παρέμβασης στο εσωτερικό μιας ξένης χώρα. Ειδικά αυτή την περίοδο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να απελευθερώση την κοινωνική οργή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ήδη το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει την οργισμένη αντίθεσή τους.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η Ελλάδα θα συνδράμει με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, μια φραγάτα, ένα ελικόπτερο έρευνας και ένα ιπτάμενο ραντάρ.

Πάντως έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο εθνικής άμυνας μετά την απειλή το Καντάφι περί αντιποίνων σε χώρες της Μεσογείου.