ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Δήμας: Η επανεμφάνιση του «διακριτικού» αντιπροέδρου

Σ. Δήμας: Η επανεμφάνιση του «διακριτικού» αντιπροέδρου
Στην πρώτη γραμμή ετοιμάζεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ...

Στην πρώτη γραμμή ετοιμάζεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας. Ο άλλοτε Ευρωπαίος Επίτροπος κρατά μέχρι σήμερα χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τις δημόσιες παρεμβάσεις, ωστόσο, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, η παρουσία του και η δράση του στο κόμμα είναι διαρκής και σημαντική.

Το επόμενο διάστημα, ο «διακριτικός» κύριος Δήμας, αναμένεται να βγει από την αφάνεια και να εμφανιστεί πιο ενεργά στο προσκήνιο με αφορμή το Ζάππειο 2, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Παρασκηνιακά πάντως, τον τελευταίο καιρό, έχει πυκνώσει τις επαφές του με τους αναπληρωτές τομεάρχες οικονομίας του κόμματος, καθώς και με τους γραμματείς, αφού συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της πρότασης της ΝΔ για την οικονομία που θα παρουσιασθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο ίδιος μάλιστα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του από την ημέρα ανάληψης των νέων του καθηκόντων, στη «Free Sunday», έδωσε το στίγμα του επικαιροποιημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση λέγοντας πως, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «καταθέσει προτάσεις για έξοδο από την κρίση, προτάσσοντας την άμεση ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Ελάχιστοι αμφισβητούν πλέον ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρυσι βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η λύση στο πρόβλημα μπορεί να έρθει αν δοθεί προτεραιότητα και επιτευχθεί ανάπτυξη».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο σκοπός του επικαιροποιημένου προγράμματος, είναι τα προτεινόμενα μέτρα να συμβάλουν στην αλλαγή της οικονομικής πολιτικής αλλά και της ψυχολογίας, σημειώνοντας πως «τομείς με εξαγωγικό προσανατολισμό και με δυνατότητες ταχείας απόδοσης, όπως η γεωργία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, οι νέες τεχνολογίες κ.ά., είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα".