ΠΟΛΙΤΙΚΗ

300 εκατ. ευρώ το «δώρο» του Γιούνκερ στον Σαμαρά!

300 εκατ. ευρώ το «δώρο» του Γιούνκερ στον Σαμαρά!

Νέο αναπτυξιακό πακέτο υπό μορφή προεκλογικών παροχών υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον πρωθυπουργό - Θα το μοιράσει ο Α. Σαμαράς υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών - Άνοιγμα Σαμαρά σε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή - Αναλυτικό ρεπορτάζ μόνο στο Newsbomb


Ο Σαμαράς θέλει «καθαρό» το χρόνο μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αναστρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Ο φίλος του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ είναι αποφασισμένος να του δώσει αυτό που ζητάει... Χρόνο και χρήμα για να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και σε ενέσεις ρευστότητας προκειμένου να ικανοποιήσει την εκλογική βάση και να μπορέσει μέχρι τον Φεβρουάριο να γυρίσει τις δημοσκοπήσεις «τούμπα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν που αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Νοέμβριο, εκτός από τις αγκαλιές και τις φιλοφρονήσεις, υποσχέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά την εκταμίευση επιπλέον ποσού της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο η κυβέρνηση θα ρίξει στην αγορά για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εκτός από το ζεστό χρήμα, ο κ. Σαμαράς πήρε και την προφορική διαβεβαίωση του Γιούνκερ να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μιλάμε βεβαίως για ψίχουλα τα οποία θα δοθούν στο πλαίσιο των κλασικών προεκλογικών παροχών, πρακτική παλαιοκομματικού τύπου την οποία όμως στο Μαξίμου βλέπουν ως έσχατη λύση.

Eπειδή κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο Γιούνκερ δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb οι δηλώσεις στήριξης θα μεταδοθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού θα παίξει μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Γιούνκερ που θα εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δηλώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Όσα δηλαδή δεν είπε η Μέρκελ, θα τα πει ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που πλανάται το ερώτημα «με τι αντάλλαγμα θα τα κάνει όλα αυτά ο κ. Γιούνκερ;».

Η απάντηση στο ερώτημα δεν θέλει και πολύ σκέψη αν αναλογιστούμε ότι όλα δείχνουν πως πάμε για νέο δάνειο (μόνο από την Ε.Ε. και νέο μνημόνιο με αυστηρούς όρους επιτήρησης. Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα και ο Σούπερ Μάριο πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Νέο πακέτο για την Ελλάδα μόνο αν υπάρξει νέο πρόγραμμα με την Ε.Ε. » είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Το «παιχνίδι» είναι καλά στημένο από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι θα κρατούν την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα σε καθεστώς ιδιότυπης πολιτικής και οικονομικής ομηρείας.

Όλα για την πολιτική επιβίωση

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Σε αυτό το πλαίσιο οι πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει άνοιγμα τόσο προς τον επίτιμο Κ. Μητσοτάκη, όσο και προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα είναι αποφασισμένος να γράψει μέχρι και μήνυμα ενότητας στο ειδικό λεύκωμα για τα 40 χρόνια της ΝΔ που θα υπάρχει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη και στον Καραμανλή!

Τελικά στην πολιτική όλα γίνονται...

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος εμπιστοσύνης από το λαό, όχι από τη Βουλή

Χάσιμο χρόνου η ψήφος εμπιστοσύνης

Ψήφος… «φιλί ζωής» για Σαμαρά – Βενιζέλο

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς

Βενιζέλος: Οι δυνάμεις της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα καταρρέει

Η δήλωση της Βούλτεψη για ψήφο εμπιστοσύνης