ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστραλιανά Mέσα: Αποτέλεσμα κάτω των προσδοκιών

Αυστραλιανά Mέσα: Αποτέλεσμα κάτω των προσδοκιών

Πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις διεθνείς αγορες, σύμφωνα με αυστραλιανά Mέσα.

Έντονες ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας διατυπώνουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε μόνο 160 θετικές ψήφους σημαίνει ότι θα γίνει και δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου» γράφει η εφημερίδα The West Australian και προσθέτει: «Ουσιαστικά σημαίνει πως το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι πιο κοντά και αυτό έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις διεθνείς αγορές».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν κάτω των προσδοκιών του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτό έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις αγορές.

Καταχωρείται σχετικό ρεπορτάζ από την ψηφοφορία μαζί με δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά το αποτέλεσμά της μαζί με την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα που είπε ότι «τη διέξοδο θα τη δώσει ο λαός και η Δημοκρατία».


Η εφημερίδα The Australian έχει ως τίτλο «Απέτυχε η ψηφοφορία του πρώτου γύρου για την εκλογή Έλληνα προέδρου» και στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως «αν και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο ως ένα βαθμό εντούτοις προκάλεσε μούδιασμα στην κυβέρνηση και ανησυχία στις αγορές γιατί το αποτέλεσμα πρόωρων εκλογών που ίσως θέσουν σε κίνδυνο τις μεταρρυθμίσεις είναι πλέον πιθανό».

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr


Σχετικές ειδήσεις