ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Καμμένος: Οι δανειστές μας επέβαλαν μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική

Πάνος Καμμένος: Οι δανειστές μας επέβαλαν μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική

Η εθνική κυριαρχία αποτελούσε «εμπόδιο» για τους δανειστές της χώρας μας και γι αυτό το λόγο θέλησαν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο μέσω των πολιτικών λιτότητας, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Ο άλλος δρόμος», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Real», ο κ. Καμμένος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Οι δανειστές μας επέβαλαν μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική, η οποία έχει να κάνει με τη μονόπλευρη προσκόλλησή μας στις εντολές τους»

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Η εθνική κυριαρχία, όμως, αποτελούσε το εμπόδιο για τους δανειστές μας. Οι δανειστές μας έπρεπε να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της χώρας μας, προκειμένου να διασφαλίσουν την επικυριαρχία τους. Οι πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύτηκαν από τους δανειστές και έγιναν δουλοπρεπώς αποδεκτές και υλοποιήθηκαν από τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο, ήταν ένα μέσο για την επίτευξη του στόχου αυτού».

«Η ένταξή μας στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν πρέπει να μας εμποδίζει να διατηρούμε στενές πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις με άλλα κράτη, ιδίως με αυτά με τα οποία έχουμε εμπορικούς, κοινωνικοοικονομικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, όπως, μεταξύ άλλων, είναι η ομόδοξη Ρωσία. Αντίθετα, επιβάλλεται να αναπτύσσουμε τις σχέσεις αυτές μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων γεωστρατηγικών μας συμφερόντων» αναφέρει ο κ. Καμμένος στο άρθρο του.

«Αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσημης επίσκεψής μου στη Μόσχα στις 14 Ιανουαρίου. Να βαδίσουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες τον «άλλο δρόμο». Τον «δρόμο» της ρεαλιστικής εθνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία να υπαγορεύεται από το εθνικό συμφέρον και όχι από τους δανειστές μας. Να βαδίσουμε τον «άλλο δρόμο», εκείνον που τόσο βάναυσα διακόπηκε από τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Τον «δρόμο» της χορήγησης δικαιωμάτων πρόσβασης στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο σοβιετικό ναυτικό. Τον «δρόμο» του εφοδιασμού της χώρας μας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Τον «δρόμο» του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Τον «δρόμο» του αγωγού φυσικού αερίου South Stream» συμπληρώνει ο κ. Καμμένος

Όσον αφορά στο Grexit, o κ. Καμμένος δήλωσε ότι απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Ρωσία λέγοντας ότι «αφενός δεν υπάρχει θεσμική διαδικασία εκδίωξης μιας χώρας από το ευρώ και αφετέρου ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης κατέβαλε (και εξακολουθεί να καταβάλει) ένα πολύ υψηλό τίμημα για τη συμμετοχή της αυτή. Δεν παραβίασε η Ελλάδα τους όρους της σύμβασης αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία τον κύριο ρόλο διαδραματίζει η Γερμανία. Δεν θα τους δώσουμε αυτήν την ευχαρίστηση».


Τέλος, ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι έτοιμο να δημιουργήσει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικές δυνάμεις από τις χώρες της νότιας Ευρώπης των οποίων η οικονομία έχει υποστεί (και υφίσταται) απώλειες ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. στη Ρωσία. Σκοπός του οργάνου αυτού θα είναι η αναστροφή της πορείας αυτής η οποία πλήττει περισσότερο τις χώρες αυτές και λιγότερο τη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις