ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανείς δεν βλέπει grexit, πλην Σαμαρά

Κανείς δεν βλέπει grexit, πλην Σαμαρά

Και οι τελευταίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν την τρομολαγνική στρατηγική Σαμαρά περί grexit. Σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κι ενόψει της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την άποψη του Μπενουά Κερέ, το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα είναι η σύνθεση του κοκτέιλ των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και να προσαρμοστεί περαιτέρω με τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

«Θα λάβουμε υπ' όψιν τις αντίστοιχες εμπειρίες της Αμερικής και της Βρετανίας, προκειμένου να καθορίσουμε το ποσό το χρέους που θα αγοράσουμε, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να φέρουμε τον πληθωρισμό κοντά στα επίπεδα ελαφρώς κάτω του 2%», δήλωσε ο Κερέ στη γαλλική εφημερίδα.

«Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουμε, αν η αγορά θα αφορά το χρέος συγκεκριμένων χωρών ή αν θα είναι εξισορροπημένη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε επίσης πως υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος για παρατεταμένη αδυναμία στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, με τους αντίστοιχους δείκτες να διαμορφώνονται και οι δύο στο 1%. «Η προοπτική αυτή είναι αρκετή επικίνδυνη ώστε να μας κάνει να ανησυχούμε», είπε ο Μπενουά Κερέ.

Σχετικές ειδήσεις