ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει τα ταξίδια ο Βαρουφάκης, ούτε... κουβέντα με Σόιμπλε

Ξεκινάει τα ταξίδια ο Βαρουφάκης, ούτε... κουβέντα με Σόιμπλε

Υλοποιώντας τις εξαγγελίες της η νέα κυβέρνηση για συζητήσεις με ομότιμους και όχι με την τρόικα, ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης και όπως ανέφεραν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1/2015) κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, έχει ήδη κλείσει σειρά επαφών με τους ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Την Κυριακή (1/2/2015) ο Υπουργός αναχωρεί για το Λονδίνο, για επαφές με τον Άγγλο υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, την Δευτέρα το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και την Τρίτη θα βρεθεί στην Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Καμία επικοινωνία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και κατ΄ επέκτασιν ούτε με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε.

Αύριο, Παρασκευή (30/1/2015) ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο του Euro Working Group Τόμας Βίζερ στην Αθήνα. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι θα τεθεί και το θέμα του χρέους. Το σχέδιο της ελληνικής πλευράς είναι να μην πληγούν όσο είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι άλλων κρατών, λένε οι ίδιες πηγές.

Σήμερα Πέμπτη (29/1/2015) ο κ. Βαρουφάκης θα ξεκινήσει σειρά συσκέψεων με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: τα τραπεζικά, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Σχετικές ειδήσεις