ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Μπουτάρης: Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής

«Δεν είναι τιμητικό για το Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα δημοτικά έδρανα. Αλλά και υπάλληλο του Δήμου, βουλευτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την εκλογή των Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Αντώνη Γρέγου, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αντίθετα, ο κ. Μπουτάρης συνεχάρη τους Σταύρο Καλαφάτη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για την εκλογή τους με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» την ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης υποστηρίζοντας: «Είναι χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βορείου Ελλάδας. Ένα ακόμη εμπόδιο στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ενημέρωσε, από την πλευρά του, το σώμα για την απόφασή του να αποχωρήσει από τα δημοτικά έδρανα. «Θεωρώ ασυμβίβαστο προσωπικά να είμαι βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για «βαθιά πολιτική αλλαγή», ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Σε παρέμβασή του, τέλος, για την τιμή του φυσικού αερίου, ζήτησε τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου, ώστε να διευκολυνθούν - όπως είπε - άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες πληθυσμιακά ομάδες.

Σχετικές ειδήσεις