ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος εκβιασμός από τις Βρυξέλλες: Θα κοπεί και το ΕΣΠΑ

Νέος εκβιασμός από τις Βρυξέλλες: Θα κοπεί και το ΕΣΠΑ

Στην τακτική του εκφοβισμού και των εκβιασμών φαίνεται πως επιμένουν οι δανειστές.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για να... τρομοκρατήσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση διαρρέουν ότι θα κόψουν τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο που εντάσσεται στη στρατηγική των δανειστών για χρηματοπιστωτικό «στραγγαλισμό» της χώρας.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο που πρεσβεύει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ευρώπης, τις αρχές και τις αξίες!

Άραγε αυτό εννοούν οι Ευρωπαίοι όταν λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη; Έτσι θα ξεκινήσει η ανάπτυξη; Κόβοντας το ΕΣΠΑ;

Η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία για πρώτη φορά από την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», οι κοινοτικές υπηρεσίες διά της υπηρεσιακής οδού ενημέρωσαν ατύπως τις ελληνικές αρχές ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ (6 δισ. ευρώ της τρέχουσας περιόδου και 19 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020), επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Από την πρώτη εβδομάδα από την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φθάνουν στην Αθήνα αρνητικά μηνύματα τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις