ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Έτοιμη για συμβιβασμό με την Ελλάδα η Μέρκελ

Bloomberg: Έτοιμη για συμβιβασμό με την Ελλάδα η Μέρκελ

Έτοιμη για συμβιβασμό με την Ελλάδα, προκειμένου να κατευνάσει την ολοένα εντεινόμενη πολεμική ρητορική ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο, είναι η Άνγκελα Μέρκελ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Bloomberg, η καγκελάριος δεν θα παραδώσει κάποιο τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά πράγματα προκειμένου να βρει ένα συμβιβασμό για την υπόθεση της Ελλάδας», γράφει το Bloomberg και συνεχίζει σημειώνοντας πως αυτό που θα κάνει είναι να αναζητήσει κοινό έδαφος στις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να καταπραΰνει την πολεμική ρητορική ανάμεσα στις δύο χώρες και να επανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, που θα τονίσει στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, θα είναι πως σε κάθε περίπτωση περιμένει πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει τους κανόνες.

Όπως τόνισε στο Bloomberg ο Γερμανός αξιωματούχος, η Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση σαν μια ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

Σχετικές ειδήσεις