ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφώνησαν (και) για πολιτική λύση Μέρκελ-Ολάντ και Γιούνκερ

Συμφώνησαν (και) για πολιτική λύση Μέρκελ-Ολάντ και Γιούνκερ

Αισιοδοξία, ότι επί της ουσίας η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη, εξέφρασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Newsbomb.gr έγκυρη πηγή της κυβέρνησης, ευρισκόμενη κοντά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

«ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ», ΛΕΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

«Ουσιαστικά κλείσαμε», μας τόνισε, αναφερόμενη στη ροή πληροφόρησης που είχε απ’ το Βερολίνο, όπου βρίσκονταν σε κρίσιμη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Λαγκάρντ και Ντράγκι, οι οποίοι προστέθηκαν στη συνέχεια.

Η ίδια κυβερνητική πηγή μας επεσήμανε, ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν απ’ το πρώτο μέρος των κρίσιμων συζητήσεων, μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ έλεγαν ότι οι τρεις επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για πολιτική επίλυση όσων εκκρεμοτήτων παραμένουν ακόμα απ’ τις διαβουλεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια, όπως εξάλλου είχαν δεσμευτεί στον Αλ. Τσίπρα κατά τις τηλεδιασκέψεις των προηγούμενων ημερών.

Κατά την εκτίμηση της συγκεκριμένης κυβερνητικής πηγής, με βάση τα όσα έγιναν στο Βερολίνο, θα πρέπει να αναμένεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ φέρεται να υιοθέτησε το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για συμφωνία-πακέτο και όχι προσωρινή, καθώς και για περιεχόμενο που θα έχει πρόσημα και το αναπτυξιακό πακέτο και την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Επίσης, προστίθεται, η πρόσκληση και της Κριστίν Λαγκάρντ στις κρίσιμες συζητήσεις στο Βερολίνο δείχνει ότι πράγματι Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ έχουν την πρόθεση να «πάρουν πάνω τους το παιχνίδι» και να πείσουν και το ΔΝΤ να άρει τις όποιες επιφυλάξεις έχει ακόμα για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Οι ίδιες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι ειδικά η πρόσκληση της Λαγκάρντ στο Βερολίνο είχε συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής.

Εξάλλου αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας η ελληνική κυβέρνηση δεν θα θριαμβολογήσει, για να μην ενεργοποιήσει αντανακλαστικά αυτών οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν την ήθελαν και προσπάθησαν να την τορπιλίσουν.

Η αναφορά αυτή είναι προφανές, ότι δείχνει αφενός τον Σόιμπλε και όσους επηρεάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου την «τρόικα εσωτερικού», που –κατά την κυβέρνηση- συγκροτείται από συγκεκριμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το κεντρικό επικοινωνιακό (αλλά και πολιτικό) επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι ότι πέτυχε μια συμφωνία «έντιμου συμβιβασμού» και σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερη απ’ το mail Χαρδούβελη...

Σχετικές ειδήσεις