ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πρέπει να έχουμε συμφωνία που δεν θα μας φέρει στα ίδια σε 6 μήνες

Τσίπρας: Πρέπει να έχουμε συμφωνία που δεν θα μας φέρει στα ίδια σε 6 μήνες

«Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος. Δηλαδή να μην αναγκαστούμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας φέρει τα ίδια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός περιγράφοντας το πλαίσιο της συμφωνίας είπε πως πρέπει να είναι βιώσιμη για τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει με πολλούς συνομιλητές και όχι με έναν, κάτι που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις.

«Η μεγάλη δυσκολία της κυβέρνησης είναι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν συνομιλητή αλλά με πολλούς διαφορετικούς. Είναι δύσκολο να μιλάς με πολλούς συνομιλητές... Έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους, οι άλλοι θέλουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση» είπε συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Κούγκι και ευρωπαϊκή πορεία

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Δεξιά είναι ο δρόμος της καταστροφής και του Κούγκι, και αριστερά ο δρόμος της ευρωπαϊκης πορείας. Πρέπει να διαλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, επανέλαβε ότι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα στηρίξουν μια ευρωπαϊκή συμφωνία.

Γεννηματά: Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί πατριωτισμό

Την ανάγκη της συνεννόησης για έναν νέο πατριωτισμό, τόνισε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού για παραμονή στο ευρώ.

«Η καθυστέρηση κοστίζει. Είναι καταστροφή και οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Η χώρα χρειάζεται συμφωνία, πρόσθεσε, ενώ ζήτησε να μην ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση, αν το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει συμφωνία, δεν την γνωρίζουμε».

Σχετικές ειδήσεις