ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3 – Bild: Οργισμένες επιστολές αναγνωστών στη Μέρκελ κατά της Ελλάδας

Μνημόνιο 3 – Bild: Οργισμένες επιστολές αναγνωστών στη Μέρκελ κατά της Ελλάδας

Επιστολές και e-mail με παραλήπτη την Γερμανίδα καγκελάριο στέλνουν οι αναγνώστες της Bild, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους, τη δυσφορία ακόμη και την οργή τους για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας:«Μας απομυζούν και μας συκοφαντούν κι από πάνω», λένε οι πολίτες, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Ελλάδας.

«Κούρεμα χρέους αντί τρίτου πακέτου βοήθειας», επιμένει ο Ντίτριχ Λίφελντ, ο οποίος γλαφυρά περιγράφει: «Καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά τρόμος δίχως τέλος. Αφού δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ξανά τα δισεκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει ένα κούρεμα. Λυπάμαι μόνο για τον λαό μας».

schuldenschnitt

«Ποιος θα σώσει τους φορολογούμενους» διερωτάται ο Χόλγκερ Μπούρμπ από το Μπίκεμπουργκ της Κάτω Σαξωνίας, επισημαίνοντας με δυσφορία: «Σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ σώζει την Ελλάδα. Αύριο τον κόσμο, μεθαύριο το Σύμπαν. Και ποιος θα σώσει τους Γερμανούς πολίτες και τους φορολογούμενους απ’αυτήν

rettung

«Λιγότερα για τους συνταξιούχους, περισσότερα για την Αθήνα», τονίζει η Χανελόρε Φίτσε από το Ντίλμεν: «Στη Γερμανία, οι συντάξεις πέφτουν και τα χρήματα για την Ελλάδα διατίθενται σε αφθονία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!»

rentner

Και η οργή συνεχίζεται... «Ο απλός λαός λυπάται», λέει το ζεύγος Ραμ από το Βερολίνο: «Αυτή η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη αποδείχτηκαν ανίκανες να δεχτούν τη βοήθειά μας. Αντ’αυτού μας συκοφαντούν και μας προσβάλλουν. Κι αυτό μας θλίβει».

volk
Bild

Σχετικές ειδήσεις