ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Αποφύγαμε τα χειρότερα και προχωράμε

Κυβέρνηση: Αποφύγαμε τα χειρότερα και προχωράμε

«Το μη χειρον, βέλτιστο...». Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ψηφοφορία και τη διαρροή των 38 βουλευτών. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεπεραστεί το ρήγμα με την Αρτιστερή Πλατφόρμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι οι απώλειες από την χθεσινή (15/07/2015) ψηφοφορία θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερες, τουλάχιστον 50, γεγονός που θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, οι επιτελείς του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι οι απώλειες είναι 32 αφού τα 6 «παρών» δεν προσμετρώνται ως αμφισβήτηση στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσφορία για τις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος αφού καταψήφισε είπε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή και η στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού απόλυτη».

«Μόνο θυμηδία προκαλούν οι δηλώσεις του Παναγιώτη» ήταν το σχόλιο συνομιλητών του πρωθυπουργού δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού είναι οι ακόλουθες:

1. Θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τους 5 υπουργούς που καταψήφισαν (Λαφαζάνη, Χουντή, Στρατούλη, Ήσυχο, Βαλαβάνη).

2. Θα ρήξει όλο το βάρος στη χρηματοδότηση – γέφυρα, στην αποκατάσταση της ρευστότητας στις τράπεζες και στην ομαλοποίηση της χρηματοροής στην αγορά. Αν επιτευχθούν τα παραπάνω, το κλίμα θα αλλάξει σε χρόνο ρεκόρ εκτιμούν στο Μαξίμου.

3. Δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει «πόλεμο» με την Αριστερή Πλατφόρμα, τουλάχιστον σε αυτό το timing και μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία.

4. Η επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει με ένα «δυνατό» κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Ιούνιο και οι υποψηφιότητες θα πάνε με λίστα, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

5. Δεν θα ανοίξει πολεμική στάση ούτε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε με τον Βαρουφάκη, αφού όπως λένε οι πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους θεωρεί «πολιτικά επικίνδυνους» και δεν τους τοποθετεί στο ίδιο κάδρο με την Αριστερή Πλατφόρμα.

6. Με αφορμή την επιστολή των 109 στελεχών της Κ.Ε., θα επιχειρήσει «μασάζ» στην Κεντρική Επιτροπή και θα επισημάνει ότι η στάση τους έρχεται σε αντιδιαστολή με το κοινό αίσθημα και τη λαϊκή βούληση που δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις